فیلم سریالIRFM

فیلم سریال

فیلم سریالIRFM

فیلم سریال

ماجرای پرتاب نارنجک دست ساز به مقبره کوروش در پاسارگاد+عکس

رویداد ،این شاید آخرین خبر میراث فرهنگی در سال 91 و یا اولین خبر در این زمینه در سال 92 بود. خبری که بازتاب گسترده‌ای در جامعه داشته و به سرعت در اوج هیاهوی تحویل سال نو و جشن نوروز در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. عکس فردی که سعی می‌کند با لباس سفید خود لکه سیاه ایجاد شده بر اثر اصابت نارنجک بر مقبره کوروش را پاک کند نیز در بیشتر سایت‌های خبری به نمایش گذاشته شد و به تبع بازخوردهای متفاوتی را نیز از مخاطبان با خود به همراه داشت.

 

به گزارش رویداد ، پایگاه خبری نیمروز در تحلیلی با یک زاویه دید قابل ملاحظه نوشت:اما واقعیتی که در نسخه ابتدایی منتشر شده در این خبر وجود نداشت اتفاقات و حواشی‌ای است که قبل از پرتاب این نارنجک در پاسارگاد روی داده بود. شاید نگاهی به شرح کامل ماوقع در زمان آغاز سال نو در کنار مقبره کوروش بتواند تصویر شفاف تری از ماجرا را به نمایش بگذارد.


 

جمعیتی که برای شروع سال نو تخت جمشید را انتخاب کرده بودند همه یک دست نبودند و در لحظه‌های پایانی سال 91 حاضران در این آثار باستانی اتفاقات ناگواری را شاهد بودند. در میان جمع پر شور حاضر در کنار مقبره گروهی  با الهام از جریان‌های خاص و برخی خط‌های سیاسی مشخص اقدام به شعار دادن کردند.

 

شعارهایی که از جنس مشخصی بوده که سنخیتی با فضای جشن سال نو و یا میراث فرهنگی‌ای چون تخت جمشید ندارد. شعارهایی از قبیل «نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران» که حاکی از نوعی نگاه تند ناسیونالیستی و ضد احترام به قومیت و ملل مختلف است که نه تنها ربطی به آغاز سال نو و نوروز ندارد بلکه حتی از اساس با تفکر و اندیشه کوروش نیز در تضاد است.

پادشاه ایرانی که بنیانگذار اولین منشور حقوق بشری در جهان بوده و بزرگترین دستاورد حکومت‌اش احترام به ملل مختلف و قومیت‌های گوناگون است.

 

بی‌شک سیاسی کردن فضای یک جشن باستانی و استفاده ابزاری از میراثی چون مقبره کوروش بدین منظور بی‌شک اقدامی نیست که بتوان برای آن توجیحی عقلانی و اخلاقی پیدا کرد. در روزهایی که قرار است نماد بیشترین حد وحدت و یکرنگی در جامعه ایران باشد اقدامات شتاب‌زده و احساساتی از این دست چیزی جز ریختن آب به آسیاب اختلاف و چند دستگی و قدم زدن در مسیر دشمنان کشور و نظام و انقلاب نیست.

 

از طرفی ظاهرا شعارهایی تفرقه افکن و سیاسی در کنار مقبره کوروش و آن هم در لحظات ارزشمندی چون آغاز سال نو در ایران باعث ایجاد درگیری در میان حضار شده و برخی به اعتراض با این حرکات اقدام به مخالفت می‌کنند. ظاهرا پرتاب نارنجک به سوی مقبره کوروش نیز برآمده از همین فضای ملتهب و نا خوشایند بوده است. امری که خود باعث تاسف است.

 

هرچند اقدام گروه اول در ایجاد تفرقه و استفاده ابزاری از فضای موجود در تخت جمشید برای اهداف سیاسی خاص ناپسند است اما اقدام گروه دوم در کشاندن درگیری به مقبره کوروش آسیب رساندن به آثار باستانی و فرهنگی ایران‌زمین که متعلق به تمامی مردم ایران است نیز غیر قابل قبول است.

 

به واقع سوال اینجاست که چرا باید هر چیزی را به وسیله‌ای برای میل به اهداف شخصی خود قرار دهیم؟ چرا باید برای ایجاد التهاب در جامعه و ایجاد تفرقه گروهی مقبره کوروش را مورد سو استفاده قرار دهند و از دیگر سو چرا باید گروهی دیگر در پاسخ به این اقدام ناشایست باز به مقبره کوروش آسیب برسانند؟

 

بی شک نه این اقدام صواب است و نه آن! امید است که در سالی که قرار است بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری سال «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» باشد بصیرت بیشتری را در جامعه ایرانی اسلامی خود شاهد باشیم و روز به روز با رفتارهایی از این دست فاصله بگیریم.  ش

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد